Polévka z čerstvých rajčat a celeru recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 20 g máslo 1,5 kg rajčata 1 ks cibule 1 svazek bazalka 1 lžíce olivový olej zakysaná smetana 1 l zeleninový vývar 0,5 g řapíkatý celer mletý černý pepř
Postup Polévka z čerstvých rajčat a celeru
Postup přípravy receptu
-
Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit
Polévku z čerstvých rajčat rozlijeme do talířů a ihned podáváme samotnou nebo s pečivem
Zdroj: www.akademiekvality.cz