Podmuchovský kapr recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 lžíce med 10 kapek citrónová šťáva 50 cl olivový olej 1 lžička kari koření 1 stroužek česnek prolisovaný 1 špetka sůl (špetka) 3 kapky chilli omáčka 4 ks kapr (filety) 4 ks jablka (oloupaná a bez jadřinců) 1 lžička mletý muškátový květ 1 hrst lupínky burské / mandlové
Postup Podmuchovský kapr
Postup přípravy receptu
-
Do hlubokého talíře či misky si připravíme marinádu z olivového oleje, mletého muškátového květu, kari koření a stroužku drceného česneku. Můžeme přidat i pár kapek chilli omáčky. Z kapra (popř. candáta) připravíme filety, které osolíme, pokapeme citrónem a vložíme asi na 1 hod. do připravené marinády
Zatím si připravíme 4 středně veliká jablka, která oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky a lehce posypeme mletým muškátovým květem
Do zapékací misky vložíme filety, obložíme je jablky a posypeme lupínky z burských oříšků (popř. mandlí) a dáme pod pokličkou zapéct do předehřáté trouby na 200°C. Asi po 20 minutách pokličku sejmeme, zalijeme zálivkou z 1dcl vody a 1 lžíce medu. Poté ještě 10 minut grilujeme
Podáváme teplé, ozdobené petrželovou natí s bílým pečivem. Doporučujeme servírovat s bílým vínem.