Losos se smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 50 g máslo 1 ks cibule 1 ks citron 4 - 6 porcí losos mletý pepř hladká mouka 3 lžíce zakysaná smetana 250 ml smetana ke šlehání petrželová nať 3 - 4 snítky zelená petrželová nať
Postup Losos se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Zelenou petrželovou nať propláchneme a nasekáme najemno
Naporcovaného lososa pokapeme citronem, slabě poprášíme moukou a necháme chvíli uležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pozvolna opékáme z obou stran dozlatova. Osolíme,opepříme. Osmažené kousky ryby vyjmeme
Na pánev po smažení přidáme ještě malý kousek másla, nasypeme cibuli a osmažíme ji do zesklovatění. Přidáme nasekanou petrželku a zakapeme šťávou z citronu. Smetanu rozkvedláme se solamylem a přilijeme k cibuli a zelené petrželové nati. Mícháme a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přisolíme, opepříme. Nakonec do omáčky vmícháme 3 lžíce zakysané smetany. Do omáčky vložíme kousky ryby a necháme prohřát
Porce lososa se smetanovou omáčkou ozdobíme plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Podáváme s upečenými nebo uvařenými bramborami.