Losos s wasabi a česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olivový olej sušený tymián 1 kelímek smetana 12% 2 lžičky křen wasabi 1 - 2 lžíce pravá japonská sójová omáčka 2 balíčky marinovaný losos s kořením (150g)
Postup Losos s wasabi a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu pokrmu použijeme již marinovaného lososa (s bylinkami) krájeného na tenké plátky
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V mističce promícháme společně s křenem wasabi a smetanou. Vznikne nám hladká aromatická "omáčka"
Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, přidáme pár kapek olivového oleje a lososové plátky osmahneme. Maso bývá dost křehké, bude se rozpadat, ale v tomto receptu to vůbec nevadí. Zakápneme japonskou sójovou omáčkou a asi po 2 minutách zalijeme smetanovou omáčkou. Prudce zahřejeme, asi minutu podusíme, promícháme s tymiánem a hned odstavíme
Losos s wasabi a česnekem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. K pokrmu se výborně hodí bramborová kaše. Zdobíme plátkem citronu.