Losos s wasabi a česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olivový olej
sušený tymián
1 kelímek smetana 12%
2 lžičky křen wasabi
1 - 2 lžíce pravá japonská sójová omáčka
2 balíčky marinovaný losos s kořením (150g)

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu pokrmu použijeme již marinovaného lososa (s bylinkami) krájeného na tenké plátky

  2. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V mističce promícháme společně s křenem wasabi a smetanou. Vznikne nám hladká aromatická "omáčka"

  3. Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme, přidáme pár kapek olivového oleje a lososové plátky osmahneme. Maso bývá dost křehké, bude se rozpadat, ale v tomto receptu to vůbec nevadí. Zakápneme japonskou sójovou omáčkou a asi po 2 minutách zalijeme smetanovou omáčkou. Prudce zahřejeme, asi minutu podusíme, promícháme s tymiánem a hned odstavíme

  4. Losos s wasabi a česnekem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. K pokrmu se výborně hodí bramborová kaše. Zdobíme plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!