Pohanková pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 ml olej
1 ks vejce
150 ml voda
100 g kukuřičná mouka
1 balíček čerstvé droždí
200 g hladká pohanková mouka
náplň
sůl
2 ks cibule
500 g rajče
3 lžíce olivový olej
1 lžíce koření na pizzu
na ozdobu
100 g ementál
podle chuti
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.

  2. Do rozehřáté pánve s olejem vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme omytá a nakrájená rajčata, lžíci koření na pizzu a směs dusíme do zhoustnutí. Osolíme ji a opepříme podle chuti.

  3. Do hnětače nasypeme kukuřičnou mouku, hladkou pohankovou mouku, sůl, sušené droždí, olej, vodu a vejce, vše zpracujeme ve vláčné těsto. Rukama namočenými v oleji z něj vytvoříme dvě tenké placky. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté nakynout.

  4. Poté pohankovou pizzu potřeme náplní, posypeme oreganem a hrubě nastrouhaným ementálem.

  5. Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté jednotlivé placky vyjmeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!