Pohanková pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 50 ml olej 1 ks vejce 150 ml voda 100 g kukuřičná mouka 1 balíček čerstvé droždí 200 g hladká pohanková mouka náplň sůl 2 ks cibule 500 g rajče 3 lžíce olivový olej 1 lžíce koření na pizzu na ozdobu 100 g ementál podle chuti oregano mletý černý pepř
Postup Pohanková pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo.
Do rozehřáté pánve s olejem vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme omytá a nakrájená rajčata, lžíci koření na pizzu a směs dusíme do zhoustnutí. Osolíme ji a opepříme podle chuti.
Do hnětače nasypeme kukuřičnou mouku, hladkou pohankovou mouku, sůl, sušené droždí, olej, vodu a vejce, vše zpracujeme ve vláčné těsto. Rukama namočenými v oleji z něj vytvoříme dvě tenké placky. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme zakryté nakynout.
Poté pohankovou pizzu potřeme náplní, posypeme oreganem a hrubě nastrouhaným ementálem.
Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté jednotlivé placky vyjmeme a ihned podáváme.