Krůta na švestkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule pepř 100 ml červené víno 150 g sušené švestky 1 ks velká mrkev 4 lžíce rajský protlak 600 g krůtí prsa 1 balíček americké brambory 1 ks malá petržel
Postup Krůta na švestkách
Postup přípravy receptu
-
v kastrolu rozpálíme olej, opečeme maso, které potom vyjmeme a v tom samém tuku osmažíme cibuli nakrájenou na kostky až zesklovatí. Kořenovou zeleninu také osmažíme a promícháme s protlakem
Mezitím napaříme a vypeckujeme švestky, vrátíme maso do pánve, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a zakryjeme pokličkou. Hodinu dusíme
Přisypeme švestky, vlijeme víno a opět dusíme dokud maso nebude úplně měkké
Hotovou krůtu na švestkách podáváme s americkými zemáky a posypané nakrájenou petrželkou.