Krůta na švestkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
pepř
100 ml červené víno
150 g sušené švestky
1 ks velká mrkev
4 lžíce rajský protlak
600 g krůtí prsa
1 balíček americké brambory
1 ks malá petržel

Postup přípravy receptu

  1. v kastrolu rozpálíme olej, opečeme maso, které potom vyjmeme a v tom samém tuku osmažíme cibuli nakrájenou na kostky až zesklovatí. Kořenovou zeleninu také osmažíme a promícháme s protlakem

  2. Mezitím napaříme a vypeckujeme švestky, vrátíme maso do pánve, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a zakryjeme pokličkou. Hodinu dusíme

  3. Přisypeme švestky, vlijeme víno a opět dusíme dokud maso nebude úplně měkké

  4. Hotovou krůtu na švestkách podáváme s americkými zemáky a posypané nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!