Pečená krůta na zázvoru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks jablko
1 ks krůta
200 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
100 g čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem. Do břišní dutiny vložíme čtvrtky oloupaných jablek bez jádřinců. Povrch krůty důkladně potřeme olejem

  2. Krůtu nejdřív v předehřáté troubě zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme, podlijeme ji vodou a asi hodinu pod pokličkou za občasného podlévání zvolna dusíme. Potom pokličku odstraníme a krůtu pečeme volně dozlatova asi hodinu podle velikosti, nezapomínáme ji občas přelévat vypečenou šťávou a podlévat

  3. Hotovou krůtu vyjmeme, jablka vložíme do přírodní šťávy a promícháme. Šťávu prolisujeme, dochutíme bílým vínem a chvíli povaříme

  4. Krůtu po krátkém odležení naporcujeme a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jako příloha jsou vhodné bramborové krokety, hranolky nebo dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!