Zdravá cibulová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
1 ks masox
2 ks velká cibule
hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo

  2. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Vmícháme mouku, rozmícháme a krátce restujeme, aby vznikla správná kašovitá jíška. Podle potřeby přidáváme máslo nebo mouku. Za stálého mícháme zalijeme jíšku vařící vodou a přidáme masox. Cibulovou polévku vaříme 10 - 15 minut na mírném plameni. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Nakonec do polévky rozklepneme vejce, opatrně rozkvedláme a ještě krátce povaříme

  3. Do hotové cibulové polévky, kterou jsme již vlili do hlubokého talíři, je možné přidat krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!