Pohár s červenou řepou a jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g jahody
1 kelímek bílý jogurt
200 g červená řepa
podle potřeby
voda
nálev
1 ks pomeranč
1 ks citron
2 lžíce ocet balzamico
1 lžička drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řepu si očistíme oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Z pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Kůru si odložíme stranou.

  2. Řepu vložíme do vroucí vody s balzamikovým octem, cukrem a šťávou z pomeranče a citronu. Přidáme drcený pepř a vaříme doměkka. Nálev necháme vychladnout. Po vychladnutí řepu vyjmeme a nakrájíme na tenké proužky.

  3. Kousek pomerančové kůry spaříme vroucí vodou a nakrájíme nadrobno. Můžeme použít i sušenou pomerančovou kůru, kterou zakoupíme v každém supermarketu.

  4. Jahody umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a hned dáváme do pohárů. Přidáme řepu a každý pohár ještě doplníme lžící bílého jogurtu. Nakonec posypeme spařenou pomerančovou kůrou.

  5. Máme hotovo a jahodový pohár s červenou řepou můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!