Polévka s citronem a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 l voda
0 ks citron
1 ks mrkev
2-3 lžíce kulatozrnná rýže
1 ks kuřecí skelet
podle chuti
sůl
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme kuřecí vývar, ideálně jen z kostí, vody, soli, pepře a mrkve. Máme-li vývar předpřipravený, je recept už opravdu velmi rychlý.

  2. Do vývaru dáme 2 - 3 lžíce kulatozrnné rýže a necháme ji uvařit. Přidáme šťávu z citronu. Naběračku polévky odebereme bokem a rozmícháme v ní vejce. Vrátíme vše zpět do polévky a už polévku nevaříme, vejce by se srazilo. Komu vadí syrové vejce, může polévku klidně povařit, chuťově určitě neztratí.

  3. Polévku s citronem a vejci ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!