Polévka tukožroutka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička kari 1 ks masox 6 ks větší cibule 1 hlávka bílé zelí 2 ks zelená paprika 1 ks zeleninový bujón 1 ks oranžová paprika 1 svazek kadeřavá petrželka 5 ks kyselejší rajče podle chuti sůl
Postup Polévka tukožroutka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku také nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí buď nakrouháme nebo nakrájíme (bez tvrdých žeber) na nudličky.
Veškerou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla ponořena a ještě 1 cm nad. Přidáme bujón i masox, kari i sůl a vaříme do změknutí zeleniny.
Před podáváním sypeme polévku tukožroutku sekanou petrželkou.