Polévka tukožroutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička kari
1 ks masox
6 ks větší cibule
1 hlávka bílé zelí
2 ks zelená paprika
1 ks zeleninový bujón
1 ks oranžová paprika
1 svazek kadeřavá petrželka
5 ks kyselejší rajče
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku také nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí buď nakrouháme nebo nakrájíme (bez tvrdých žeber) na nudličky.

  2. Veškerou zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla ponořena a ještě 1 cm nad. Přidáme bujón i masox, kari i sůl a vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Před podáváním sypeme polévku tukožroutku sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!