Polévka z čerstvého špenátu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce olej sůl 0.5 l mléko 1 ks cibule mletý pepř 1 ks zakysaná smetana 1 lžíce strouhaný křen 200 g čerstvý špenát strouhaný muškátový oříšek 60 g pražené mandle
Postup Polévka z čerstvého špenátu recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a necháme okapat v sítu. Potom ho ostrým nožem rozkrájíme na prkénku nadrobno. V hrnci necháme rozpálit rostlinný olej a špenát na něm podusíme.
Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme nadrobno a přidáme ke špenátu. Nakonec osolíme a opepříme a necháme ještě 4 minuty dusit. Zakysanou smetanu rozředíme mlékem a přidáme nastrouhaný křen. Směs přilijeme do hrnce, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Polévku z čerstvého špenátu ještě vaříme 15 minut.
Polévku z čerstvého špenátu ozdobíme praženými mandlemi a ihned podáváme.