Polévka z čerstvého špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
0.5 l mléko
1 ks cibule
mletý pepř
1 ks zakysaná smetana
1 lžíce strouhaný křen
200 g čerstvý špenát
strouhaný muškátový oříšek
60 g pražené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a necháme okapat v sítu. Potom ho ostrým nožem rozkrájíme na prkénku nadrobno. V hrnci necháme rozpálit rostlinný olej a špenát na něm podusíme.

  2. Oloupeme česnek a cibuli, obojí nakrájíme nadrobno a přidáme ke špenátu. Nakonec osolíme a opepříme a necháme ještě 4 minuty dusit. Zakysanou smetanu rozředíme mlékem a přidáme nastrouhaný křen. Směs přilijeme do hrnce, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Polévku z čerstvého špenátu ještě vaříme 15 minut.

  3. Polévku z čerstvého špenátu ozdobíme praženými mandlemi a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!