Polévka z červené řepy na studeno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 svazek ředkvičky 1 ks rajče 1 ks citron 2 sklenice kefír 1 ks salátová okurka 1 svazek červená řepa 2 ks vejce natvrdo podle chuti cukr sůl mletý pepř na ozdobu 1 svazek kopr
Postup Polévka z červené řepy na studeno recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu dobře očistíme a umyjeme. Řepu (použijeme svazek menších kousků) nakrájíme na malé kostičky, zalijeme 3 sklenicemi horké vody, osolíme a uvaříme. Uvařenou červenou řepu necháme vychladnout.
Řepu rozmixujeme s ostatní zeleninou a kefírem, osolíme, opeříme, dochutíme cukrem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Vejce oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme do polévky před podáváním.
Polévku z červené řepy podáváme na studeno a sypeme čerstvými bylinkami podle chuti. Dobře chutná třeba s koprem.