Polévka z dýně hokkaido recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks cibule
200 ml kysaná smetana
0 lžiček bílý pepř
2 špetky muškátový oříšek
2 ks malé brambory
1 ks dýně hokkaido
podle potřeby
kuřecí vývar
podle chuti
6 plátků toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibulku do sklovata. Přidáme na drobno nasekaný česnek, necháme minutku zpěnit s cibulkou.

  2. Dýni zbavíme jader, neloupeme, nakrájíme na kostky velké asi jako kostky cukru, společně s bramborami vsypeme do hrnce a necháme za občasného míchání lehce osmahnout.

  3. Přilijeme víno a necháme zredukovat. Zalijeme vývarem, (asi do 1,5 výšky zeleniny v hrnci), přistrouháme muškátový oříšek, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme alespoň 30 min vařit.

  4. Nakonec polévku odstavíme, přidáme kysanou smetanu, polévku důkladně rozmixujeme a podáváme.

  5. Polévka z dýně hokkaido chutná s krutony z opraženého toastového chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!