Polévka z dýně hokkaido recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce máslo 1 ks cibule 200 ml kysaná smetana 0 lžiček bílý pepř 2 špetky muškátový oříšek 2 ks malé brambory 1 ks dýně hokkaido podle potřeby kuřecí vývar podle chuti 6 plátků toastový chléb
Postup Polévka z dýně hokkaido recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme cibulku do sklovata. Přidáme na drobno nasekaný česnek, necháme minutku zpěnit s cibulkou.
Dýni zbavíme jader, neloupeme, nakrájíme na kostky velké asi jako kostky cukru, společně s bramborami vsypeme do hrnce a necháme za občasného míchání lehce osmahnout.
Přilijeme víno a necháme zredukovat. Zalijeme vývarem, (asi do 1,5 výšky zeleniny v hrnci), přistrouháme muškátový oříšek, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme alespoň 30 min vařit.
Nakonec polévku odstavíme, přidáme kysanou smetanu, polévku důkladně rozmixujeme a podáváme.
Polévka z dýně hokkaido chutná s krutony z opraženého toastového chleba.