Polévka z dýně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 2 lžíce máslo 1 šálek mléko 0.3 lžičky tymián 1 lístky bobkový list 1 ks brambora 0.5 šálku citrónová šťáva 2 šálky masový vývar 1 ks cibule (velká) 1 ks řapíkatý celer 0.2 lžičky mletý černý pepř 1 šálek sterilovaná rajčata 4 šálky dýňová dužina na ozdobu sekaná petrželka
Postup Polévka z dýně recept
Postup přípravy receptu
-
Dužinu dýně, bez semínek, nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Bramboru oloupeme a také pokrájíme na kostky. Celer opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Na malém plameni rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, kostky brambory, celer a mícháme několik minut. Poté přidáme dýňovou hmotu, rajčata, koření a zalijeme masovým vývarem. Pomalu vaříme pod pokličkou asi 30 minut.
Pak bobkový list vyndáme, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou hustotu. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme teplou ozdobenou sekanou petrželkou.