Polévka z dýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
2 lžíce máslo
1 šálek mléko
0.3 lžičky tymián
1 lístky bobkový list
1 ks brambora
0.5 šálku citrónová šťáva
2 šálky masový vývar
1 ks cibule (velká)
1 ks řapíkatý celer
0.2 lžičky mletý černý pepř
1 šálek sterilovaná rajčata
4 šálky dýňová dužina
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dužinu dýně, bez semínek, nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Bramboru oloupeme a také pokrájíme na kostky. Celer opláchneme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Na malém plameni rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, kostky brambory, celer a mícháme několik minut. Poté přidáme dýňovou hmotu, rajčata, koření a zalijeme masovým vývarem. Pomalu vaříme pod pokličkou asi 30 minut.

  3. Pak bobkový list vyndáme, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou hustotu. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.

  4. Podáváme teplou ozdobenou sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!