Vajíčková pomazánka s majonézou a smetanou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 10 ks vejce 3 lžičky majonéza 50 g kysaná smetana 1 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř 4 g jarní cibulka s natí
Postup Vajíčková pomazánka s majonézou a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Vaječné bílky pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka
Do mísy dáme domácí majonézu, uvařené žloutky, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme plnotučnou hořčici, spolu dobře promícháme a poté přimícháme hustou kysanou smetanu. Ke směsi přidáme nakrájené vaječné bílky, jarní cibulku a ještě jednou promícháme
Vajíčkovou pomazánku s majonézou a smetanou natíráme na krajíce čerstvého dobrého domácího chleba nebo čerstvého domácího pečiva. Servírujeme posypané pokrájenou zelenou natí jarní cibulky
Vajíčková pomazánka je výborná ke snídani, vhodná ke svačině dětem i jako pohoštění pro návštěvy. Pomazánku můžeme použít také jako náplň do různých druhů zeleniny.