Polévka z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
10 dkg máslo
1 ks cibule
10 dkg celer
10 dkg mrkev
5 dkg petržel
2 lžíce hladká mouka
4 kuličky celý pepř
1 hrst zelená petrželka
1 ks hlava z kapra
mlíčí z kapra
ploutve z kapra

Postup přípravy receptu

  1. Hlavu z kapra vložíme do osolené vody. Přidáme cibuli, pepř, očištěnou zeleninu a 30 minut povaříme. Pak vývar přecedíme.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem a přivedeme k varu. Přidáme očištěné, vyprané a nasekané mlíčí a dobře povaříme. Pak do polévky vložíme obrané maso z uvařené hlavy a zeleninu nakrájenou na kostičky. Před podáváním polévku z kapra zjemníme máslem a přidáme nasekanou petrželku.

  3. Polévku z kapra podáváme s čerstvým pečivem nebo krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!