Polévka z mrkve a sladkých brambor recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

30 g máslo
1 ks cibule
3 ks mrkev
1 l kuřecí vývar
185 g kysaná smetana
2 lžíce nasekaný kopr
1 ks velká brambora

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky, stejně tak bramboru

  2. V hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a bramboru, smažíme 5 minut

  3. Vzniklou směs zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zvolna vaříme 30 minut. Poté necháme vychladnout

  4. Polévku protlačíme sítem a přelijeme do hrnce. Přidáme kysanou smetanu a za stálého míchání pomalu zahříváme, aniž by se polévka vařila. Posypeme koprem a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!