Polévka z pečené červené řepy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 1 špetka muškátový oříšek 1 l zeleninový vývar 400 g červená řepa 1 ks červená cibule 2 ks mkev podle chuti sůl mletý pepř
Postup Polévka z pečené červené řepy recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a mrkev na větší kousky. Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C.
Pečenou zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence. Polévku z řepy dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Polévku z pečené červené řepy rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozkvedlat.