Polévka z pečené červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
1 kelímek zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
400 g červená řepa
1 ks červená cibule
2 ks mkev
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminy a mrkev na větší kousky. Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C.

  2. Pečenou zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence. Polévku z řepy dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  3. Polévku z pečené červené řepy rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozkvedlat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!