Polévka z uzeného masa, krup a česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0.2 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 lžička vegeta
80 g kroupy
1 l vývar z uzeného masa
1 lístky libeček
2 ks brambora
120 g uzené maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Kroupy několikrát důkladně propláchneme, zalijeme vroucí vodou a dusíme do měkka.

  3. Do uzeného vývaru dáme kostičky zeleniny, lístek libečku a vaříme do měkka. Potom přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, česnek se solí, okořeníme a vmícháme hotové kroupy.

  4. Na talířích sypeme drhnutou majoránkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!