Polévka ze dvou druhů fazolí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 160 ml olej sůl 1,5 ks cibule voda 160 g hladká mouka 1 balení mražená zelenina 200 g malé fazole 200 g máslové fazole
Postup Polévka ze dvou druhů fazolí
Postup přípravy receptu
-
Omyté fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Fazole vaříme do změknutí zhruba 2 - 3 hodiny
Když jsou fazole skoro měkké, připravíme si jíšku. Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přisypeme mouku a mícháme, až je jíška narůžovělá
Do polévky ze dvou druhů fazolí nasypeme mraženou zeleninu, sůl a zahustíme ji jíškou. Chvíli povaříme
Přidáme-li k polévce ze dvou druhů fazolí pečivo, můžeme ji podávat i jako hlavní chod, skvěle totiž zasytí.