Polská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g olej sůl 30 g cibule 20 g rozinky 20 g mandle 10 g cukr krupice 30 g hladká mouka 3 dl masový vývar citronová kůra 1 lžíce rybízová zavařenina 1 dl přírodní víno
Postup Polská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme.
Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky.
Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno.
Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku.
Omáčku necháme přejít varem a podáváme.