Polská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g olej
sůl
30 g cibule
20 g rozinky
20 g mandle
10 g cukr krupice
30 g hladká mouka
3 dl masový vývar
citronová kůra
1 lžíce rybízová zavařenina
1 dl přírodní víno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibulku v něm zpěníme, přidáme mouku a upražíme do světle růžova. Jíšku rozvaříme masovým vývarem a asi 15 minut povaříme.

  3. Mezitím spaříme mandle a nakrájíme je na nudličky.

  4. Potom přecedíme, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, rozinky, mandle, na karamel upražený a rozvařený cukr, sůl a na konec rybízovou zavařeninu a víno.

  5. Pro zahuštění nastrouháme do omáčky kousek perníku.

  6. Omáčku necháme přejít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!