Polský boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
sůl
60 g celer
80 g mrkev
60 g petržel
250 g maso vepřové
125 ml kysaná smetana
200 g červená řepa
chlebové kůrky

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu červené řepy nadrobno nakrájíme, zalijeme šálkem vody, přidáme chlebové kůrky a necháme 3 - 4 dny kvasit.

  2. Maso (vepřové nebo uzené) vložíme do horké osolené vody a vaříme. Když je téměř měkké, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytek řepy, česnek a uvaříme do měkka. Potom maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do polévky přidáme kvas a nakrájené maso a krátce povaříme.

  3. Do polského boršče vmícháme smetanu, aby dostal boršč jemnější chuť a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!