Polský myslivecký bigoš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 25 dkg cibule 230 ml smetana 2 lžíce sádlo 20 dkg salám 10 dkg žampiony 10 dkg hladká mouka 1 kg vepřová plec 80 dkg hlávkové zelí 0 dkg rajský protlak 55 dkg kysané zelí podle chuti sůl majoránka kmín mletá sladká paprika
Postup Polský myslivecký bigoš recept
Postup přípravy receptu
-
Plec očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Salám a slaninu samostatně nakrájíme. Salám na nudličky, slaninu na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme
Na tuku zpěníme cibuli. Vložíme kostky masa, osolíme, přidáme papriku a dusíme. Salám si stranou osmažíme, slaninu vyškvaříme.
Dáme si zvlášť uvařit kysané zelí a hlávkové zelí. Pak zelí scedíme, dáme obě do jednoho hrnce, přidáme šťávu z masa, rajský protlak, majoránku, osmažený salám, vyškvařenou slaninu a žampiony. Vše necháme povařit, zahustíme moukou a přidáme smetanu.
Na konec přidáme podušené maso. V případě málo šťávy přidáme vodu ze zelí.