Polský myslivecký bigoš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
25 dkg cibule
230 ml smetana
2 lžíce sádlo
20 dkg salám
10 dkg žampiony
10 dkg hladká mouka
1 kg vepřová plec
80 dkg hlávkové zelí
0 dkg rajský protlak
55 dkg kysané zelí
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Plec očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Salám a slaninu samostatně nakrájíme. Salám na nudličky, slaninu na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme

  2. Na tuku zpěníme cibuli. Vložíme kostky masa, osolíme, přidáme papriku a dusíme. Salám si stranou osmažíme, slaninu vyškvaříme.

  3. Dáme si zvlášť uvařit kysané zelí a hlávkové zelí. Pak zelí scedíme, dáme obě do jednoho hrnce, přidáme šťávu z masa, rajský protlak, majoránku, osmažený salám, vyškvařenou slaninu a žampiony. Vše necháme povařit, zahustíme moukou a přidáme smetanu.

  4. Na konec přidáme podušené maso. V případě málo šťávy přidáme vodu ze zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!