Pomazánka z červené čočky recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
2 lžíce olivový olej
200 g červená čočka
1 - 2 lžíce sladká sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Půlenou červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Stačí 10 - 15 minut. Poté čočku scedíme a jemně rozšťoucháme, aby byla její konzistence kašovitější

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Na oleji necháme pórek orestovat a změknout

  3. Pórek vmícháme do čočky a podle chuti přidáme kvalitní sojovou omáčku. Pokud je třeba, dosolíme

  4. Pomazánku z červené čočky vrstvíme na opečené toasty a podáváme. Tato pomazánka je sytá a dá se podávat i jen tak samotná. Je dobrá teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!