Pomerančová čokoláda recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 50 - 70 g máslo 2 balíčky čokoláda na vaření 2 - 3 lžíce smetana ke šlehání 4 lžíce kandovaná pomerančová kůra čokoládové zdobení 2 lžíce mletý třtinový cukr 4 lžíce drcené mandle pomerančová tresť
Postup Pomerančová čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme smetanu, cukr a máslo. Do směsi přidáme pomerančovou kůru, nadrcené mandle a dobře promícháme. Množství kůry i mandlí přizpůsobíme hustotě čokoládové směsi. Podle chuti přidáme i pár kapek pomerančové tresti
Do plátů od bonboniéry vlijeme po částech čokoládovou směs a necháme v chladu zatuhnout. Můžeme použít i jiné mini formičky. Nahoru můžeme posypat ještě čokoládovým zdobením nebo zapíchnout kousek ovoce či mandličky
Pomerančovou čokoládu s mandlemi stačí připravit i den před vánočními svátky nebo kdykoli potřebujeme rychlé sladké pohoštění pro návštěvy.