Pomerančová bábovka s ořechy a jogurtem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g cukr
6 lžic olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 ks pomeranč
0,5 lžiček mletá skořice
300 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
100 g vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
tuk na vymázání
125 g bílý přírodní jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Kůru bez bílé části z celého čistého pomeranče nastrouháme na jemno a potom z pomeranče vymačkáme všechnu šťávu. Vlašské ořechy nasekáme a rozemeleme pomocí mixéru s trochou cukrem

  2. Celá vejce našleháme ze zbytkem cukru do pěny, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, olej, pomerančovou šťávu, jogurt a špetku soli. Dále přimícháme mleté ořechy, skořici, muškátový oříšek a prosátou mouku s práškem do pečiva

  3. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Pomerančovou bábovku pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  4. Pomerančovou bábovku s ořechy a jogurtem po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!