Pomerančová srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
150 g změklé máslo
na ozdobu
50 g vlašské ořechy
100 g čokoládová poleva
na potření
100 g pomerančová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr. Přimícháme vejce a máslo. Z těchto surovin vypracujeme těsto, které přikryjeme a necháme v chladu hodinu odpočívat.

  2. Po hodině těsto vyndáme z chladničky, propracujeme, aby zvláčnělo.

  3. Pracovní plochu posypeme moukou. Těsto rozdělíme na několik dílů a postupně vyválíme pláty asi 2 mm vysoký.

  4. Vykrajujeme srdíčka.

  5. Srdíčka pečeme na tukem vymazaném plechu v mírně předehřáté troubě. Ještě teplá je opatrně přeneseme z plechu na tác.

  6. Srdíčka po dvou slepujeme pomerančovou marmeládou. Hotové poléváme na vrchu polevou, a ještě než poleva ztuhne, ozdobíme je oříškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!