Pórková polévka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 lžíce hladká mouka
100 g pikantní klobása
podle chuti
sůl
3 ks pórek
mletý černý pepř
petrželka nebo libeček
podle potřeby
1-2 ks masox
20 g máslo nebo rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Pórek zbavíme nepěkných vrstev, očistíme a nakrájíme na kolečka. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky.

  2. Masox rozpustíme asi v 1,5 l studené vody, přidáme pórek, mrkev, osolíme a asi 15 minut vaříme.

  3. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, kterou pórkovou polévku zahustíme.

  4. Nakonec přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, povaříme ještě 10 minut.

  5. Již hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a petrželkou, můžeme použít také libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!