Maďarské bakoňské vepřové plátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 4 lžíce lečo 3 lžíce kyselá smetana 2 lžičky mletá sladká paprika 2 lžíce vepřové sádlo 1 ks sušená pálivá paprika 1 lžička paprikový krém arany - piros csipos csemege pálivý 1 lžička paprikový krém arany - piros édes csemege nepálivý 600 g vepřové karé bez kosti 1 hrst sušené žampiony
Postup Maďarské bakoňské vepřové plátky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Sušenou pálivou papriku pokrájíme nadrobno. Sušené žampiony namočíme na 30 minut do teplé vody, jsou mnohem aromatičtější než čerstvé, ale klidně můžeme použít čerstvé
Připravíme si domácí lečo, pokud nemáme, použijeme čerstvou 1 zelenou papriku a 2 čerstvá rajčata. Vepřové karé (kotlety) nakrájíme na 4 plátky o tloušťce 1 cm, po obvodu nařežeme, naklepeme jen zlehka a posolíme
V hrnci rozpustíme domácí vepřové sádlo, na kterém orestujeme cibuli s pokrájenou pálivou paprikou. Na tomto cibulovém základě opečeme vepřové plátky z obou stran, přitom dáváme pozor, aby se cibule nespálila
Opečené maso vybereme na talíř a cibuli zasypeme mletou sladkou paprikou, necháme ji rozpustit, přidáme 4 lžíce leča, podlijeme trochou vody a přivedeme do varu
Vložíme zpět opečené řízky, přidáme oba paprikové krémy Aranypiros csemege a namočené žampiony i s vodou a přikryté pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne (za občasného podlití horkou vodou). Potom přidáme hustou kyselou smetanu a necháme všechno spolu projít varem
Bakoňské vepřové plátky rozdělíme na talíře a podáváme s domácími haluškami.