Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 3 ks rajče 150 g párek mletý pepř 350 g žlutá paprika 1 lžička chilli omáčka
Postup Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na tenké dlouhé proužky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky
V hluboké pánvi rozpálíme olej a vložíme nejprve uzeninu, kterou za občasného promíchání orestujeme. Asi po 2 minutách přidáme cibuli, promícháme a restujeme další 3 - 4 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a pod poklicí dusíme na mírném plameni 20 - 25 minut. Během dušení směs asi 2x promícháme. Je-li pokrm málo slaný, přidáme trochu bylinkové vegety nebo soli. Nakonec přidáme malou lžičku ostré chilli omáčky. Do leča vmícháme vejce a za stálého míchání dusíme ještě asi 3 - 4 minuty, než se vejce srazí
Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou rozdělíme na talíře. Na talíři zdobíme jemně nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou. Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou podáváme výhradně s čerstvým bílým pečivem.