Pravé maďarské lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g rajčata
2 - 3 ks cibule
2 - 3 lžíce sádlo
mletý barevný pepř
1 kg bílá paprika
250 g maďarská klobása
2 lžíce maďarská mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Papriky očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak rajčata

  2. Na velké a hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej (ještě lépe sádlo) a cibuli necháme zesklovatět. Přisypeme papriky, osolíme a opepříme. Papriku s cibulí opékáme cca 10 - 15 minut za občasného promíchání. K opečené paprice vsypeme rajčata. Nezapomeneme přidat na kolečka nakrájené klobásky. Celou směs na lečo lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a dalších 15 minut podusíme

  3. Na závěr lečo dochutíme maďarskou mletou paprikou a necháme pár minut probublat (už bez pokličky)

  4. Pravě maďarské lečo podáváme s čerstvým chlebem

  5. Lečo při přípravě mícháme jen zlehka, aby kousky zeleniny zůstaly celé, nikdy nešetříme na cibuli a mletou papriku přidáváme opravdu až na poslední chvíli, vařením ztrácí chuť

  6. Vejce do pravého leča sice nepatří, ale pokud máte rádi českou klasiku v přípravě tohoto pokrmu, stačí do hotového leča rozklepnout 2 - 3 celá vejce, promíchat, prohřát a servírovat. Doporučujeme však vyzkoušet bezvaječnou variantu, je o mnoho lepší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!