Pravá čokoládová pěna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 4 žloutek 450 ml mléko 60 g cukr krupice 450 ml smetana ke šlehání 225 g strouhaná čokoláda na vaření 1 lžíce prášková želatina na ozdobu šlehačka pistácie
Postup Pravá čokoládová pěna recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr, dokud se nepromísí. Směs posypeme želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina trochu změkla. Přimícháme strouhanou čokoládu.
Na mírném ohni za častého míchání dřevěnou měchačkou asi 15 minut zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí, čokoláda neroztaje a směs nezhoustne tak, že obaluje měchačku. Nesmí se vařit, jinak se tvoří žmolky.
Hotovou směs přikryjeme a uložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny za občasného míchání, dokud neztuhne tak, že při ukápnutí z vařečky vytváří drobné kopečky.
Ve středně velké míse ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do čokoládové směsi.
Pěnu přelijeme do 8 - 10 malých misek nebo do 1 velké servírovací mísy, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, až pěna ztuhne
Před podáváním ozdobíme pravou čokoládovou pěnu šlehačkou a nasekanými pistáciemi