Pravé hříbky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
1 ks žloutek
nugeta
1 lžíce med
140 g cukr moučka
250 g hladká mouka
bílá čokoládová poleva
hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Na vál prosijeme mouku, přidáme cukr, med, změklé kousky másla a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které na chvíli dáme odpočinout do lednice

  2. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme formičkami hříbky. Vykrojené hříbky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 170°C dorůžova. Upečené pravé hříbky necháme vychladnout

  3. Vychladlé hříbky vždy dva slepíme nugetou, hlavičku zdobíme tmavou čokoládovou polevou, nožičky bílou a necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!