Předkrm z bramborové kaše recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
80 g máslo
1 ks cibule
100 g anglická slanina
1 miska bramborová kaše
mletý černý pepř
1 miska mražená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji téměř dozlatova. Pak k ní přidáme zmraženou zeleninu a chvíli společně prohříváme. Osolíme a opepříme

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do vychladlé bramborové kaše (kaše by měla být hustá) zamícháme žloutky, pak tuhý sníh. (Podle velikosti misky a množství kaše použijeme 1 nebo 2 vejce)

  3. Plech na pečení vymažeme máslem. Lžící uděláme na plech hromádky z bramborové kaše. Do každé hromádky vytvoříme mělký důlek, do kterého dáme trochu usmažené zeleninové směsi. Ze slaniny ukrojíme silnější plátky a ty ještě rozkrojíme. Do každé bramborové hromádky zapíchneme malý plátek slaniny tak, aby kousek vyčníval

  4. Takto připravenou bramborovou kaši zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezačne kaše zlátnout

  5. Předkrm z bramborové kaše sejmeme z plechu a podáváme teplý, obložený čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem

  6. Pozn: Použít můžeme mraženou zeleninovou směs hrášku a mrkve, nebo i kukuřice. Lze připravit i z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!