Předkrm z bramborové kaše recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks vejce 80 g máslo 1 ks cibule 100 g anglická slanina 1 miska bramborová kaše mletý černý pepř 1 miska mražená zeleninová směs
Postup Předkrm z bramborové kaše
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji téměř dozlatova. Pak k ní přidáme zmraženou zeleninu a chvíli společně prohříváme. Osolíme a opepříme
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do vychladlé bramborové kaše (kaše by měla být hustá) zamícháme žloutky, pak tuhý sníh. (Podle velikosti misky a množství kaše použijeme 1 nebo 2 vejce)
Plech na pečení vymažeme máslem. Lžící uděláme na plech hromádky z bramborové kaše. Do každé hromádky vytvoříme mělký důlek, do kterého dáme trochu usmažené zeleninové směsi. Ze slaniny ukrojíme silnější plátky a ty ještě rozkrojíme. Do každé bramborové hromádky zapíchneme malý plátek slaniny tak, aby kousek vyčníval
Takto připravenou bramborovou kaši zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, dokud nezačne kaše zlátnout
Předkrm z bramborové kaše sejmeme z plechu a podáváme teplý, obložený čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem
Pozn: Použít můžeme mraženou zeleninovou směs hrášku a mrkve, nebo i kukuřice. Lze připravit i z čerstvé zeleniny.