Přepuštěné máslo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

500 g máslo

Postup přípravy receptu

  1. Dvě kostky dobrého másla (250 g každá) vložíme do uzavíratelného plastového pytlíku (pytlíky do mrazáku) a uzavřeme. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme, až se máslo kompletně rozpustí. Přibližně nám to trvá 4 minuty

  2. Potom máslo přelijeme do větší nádoby přes trojnásobně přeložený papírový ručník nebo útěrku vloženou do sítka

  3. Syrovátka (to bílé) zůstane v sítku a my máme čistý tuk, který po 3 týdny ani nemusíme uchovávat v lednici. Z 500 gramů originálního másla dostaneme průměrně 300 - 350 gramů přepuštěného másla

  4. Přepuštěné máslo získané v několika minutách zkuste jednou použít na smažení řízků a uvidíte ten rozdíl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!