Telecí řízky na přepuštěném másle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce strouhanka 1 ks citron pepř hladká mouka přepuštěné máslo 600 g telecí váleček
Postup Telecí řízky na přepuštěném másle
Postup přípravy receptu
-
Telecí váleček (nebo kýtu či šál) nařežeme na jednotlivé řízky, silné cca 2 cm. Velmi jemně je mezi dvěma pláty potravinářské fólie naklepeme paličkou na maso. Je-li potřeba, na okrajích maso nařízneme na pár místech, aby se řízek nekroutil během tepelné úpravy
Maso lehce osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, poté v rozšlehaných vejcíh a nakonec ve strouhance
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova, stačí cca tři minuty z každé strany. Poté telecí řízky odkládáme na připravený talíř s ubrousky, aby se ihned odsál přebytečný tuk
Telecí řízky ihned podáváme, chutnají nejlépe s bramborovou kaší s petrželkou.