Telecí řízky na přepuštěném másle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 ks citron
pepř
hladká mouka
přepuštěné máslo
600 g telecí váleček

Postup přípravy receptu

  1. Telecí váleček (nebo kýtu či šál) nařežeme na jednotlivé řízky, silné cca 2 cm. Velmi jemně je mezi dvěma pláty potravinářské fólie naklepeme paličkou na maso. Je-li potřeba, na okrajích maso nařízneme na pár místech, aby se řízek nekroutil během tepelné úpravy

  2. Maso lehce osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, poté v rozšlehaných vejcíh a nakonec ve strouhance

  3. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova, stačí cca tři minuty z každé strany. Poté telecí řízky odkládáme na připravený talíř s ubrousky, aby se ihned odsál přebytečný tuk

  4. Telecí řízky ihned podáváme, chutnají nejlépe s bramborovou kaší s petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!