Příkrm květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

voda
1 ks květák
2 špetky drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a ponoříme do mísy s čistou vodou asi 10 - 15 minut. Zbavíme se tak případných mušek a broučků. Pak ho scedíme

  2. V hrnci přivedeme k varu čistou vodu. Nesolíme ji. Přidáme pouze kmín. Vložíme růžičky květáku a uvaříme je doměkka. Měkký květák vyjmeme a ihned propláchneme ledovou vodou

  3. Dál už s květákem postupujeme podle toho, jestli ho chceme skladovat nebo rovnou krmit. Pokud krmit, tak potřebné množství květáku rozmixujeme s trochou vývaru z květáku nebo propasírujeme. Osobně ho raději mixuji. Podle potřeby květákové pyré rozředíme horkým květákovým vývarem. Pokud skladovat v mrazáku, tak máme 2 varianty. Bud nechat růžičky v celku a nebo je rozmixovat a zamrazit podle potřebných dávek

  4. Příkrm květák podáváme teplý a to samotný nebo v kombinaci s jinou zeleninou či masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!