Příkrm květák recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Příkrm květák
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a ponoříme do mísy s čistou vodou asi 10 - 15 minut. Zbavíme se tak případných mušek a broučků. Pak ho scedíme
V hrnci přivedeme k varu čistou vodu. Nesolíme ji. Přidáme pouze kmín. Vložíme růžičky květáku a uvaříme je doměkka. Měkký květák vyjmeme a ihned propláchneme ledovou vodou
Dál už s květákem postupujeme podle toho, jestli ho chceme skladovat nebo rovnou krmit. Pokud krmit, tak potřebné množství květáku rozmixujeme s trochou vývaru z květáku nebo propasírujeme. Osobně ho raději mixuji. Podle potřeby květákové pyré rozředíme horkým květákovým vývarem. Pokud skladovat v mrazáku, tak máme 2 varianty. Bud nechat růžičky v celku a nebo je rozmixovat a zamrazit podle potřebných dávek
Příkrm květák podáváme teplý a to samotný nebo v kombinaci s jinou zeleninou či masem.