Princezky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 g máslo 250 g máslo 250 ml mléko 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g čokoláda na vaření 150 g cukr moučka 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 500 g hladká mouka citronová kůra 750 ml vanilkový pudink pikantní marmeláda 50 g 100% tuk
Postup Princezky
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vejce, máslo a vypracujeme těsto, které dáme do chladničky odpočinout
Zatím si připravíme krém na plnění. Svaříme mléko s vanilkovým pudinkem a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Cukr a máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme chladný pudink
Těsto rozválíme na slabý plát. Z něj vykrajujeme oválky (srdíčka, kolečka) a rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova
Do středu každého oválku (kolečka) dáme trochu pikantní marmelády a zdobítkem uděláme kolem kroužek z připraveného krému. Přiklopíme druhou sušenkou a povrch přizdobíme rozpuštěnou čokoládou.