Přírodní drůbeží drůbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 ks cibule
1 snítka tymián
1 lžička kurkuma
1 hrneček kuřecí vývar
1 lžička mletý kmín
10 dkg kuřecí játra
1 lžička papriková vegeta
10 dkg kuřecí srdce
10 dkg kuřecí žaludek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
příloha
2 balíčky rýže

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Kuřecí játra, srdce a žaludky nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Cibuli usmažíme do tmava na oleji, nebo sádle, jak je kdo zvyklý. Játra, žaludky a srdce přidáme smažit k cibuli. Dále přidáme snítku tymiánu, prolisovaný česnek, kurkumu, paprikovou vegetu, kmín, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec drůbeží drůbky podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Rýži ve varných sáčcích uvaříme podle návodu na balení. Já dávám rýži vařit do vařící vody na 16 minut.

  4. Přírodní drůbeží drůbky podáváme s rýží a na talíři ozdobíme snítkou petrželky. Někdy místo rýže můžeme podávat krajíce chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!