Přírodní kuřecí plátky s paprikami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
2 lžíce máslo
2 lžičky hladká mouka
1 ks červená paprika
citronová šťáva
2 ks zelená kapie
1 ks žlutá paprika
1 svazek jarní cibulka
4 plátky kuřecí řízek
mleté chilli koření
čerstvě mletý černý pepř
černé sušené houby
drůběží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky očistíme, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Ochutíme mletým pepřem a chilli kořením. Zakapeme olejem a necháme v uzavřené nádobě v chladu rozležet. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Zelenou naťovou část odložíme stranou na ozdobu. Houby namočíme, necháme nabobtnat a nakrájíme na malé kousky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso z obou stran. Potom oheň ztlumíme a plátky necháme zcela propéci. Hotové vyjmeme a uchováme na teple

  3. Do výpeku přidáme máslo, na kterém zpěníme cibulku. Vmícháme papriky, krátce orestujeme a zaprášíme moukou. Vše podlijeme vývarem a podusíme. Papriky mají být na skus křehké, ale ne syrové. Vmícháme černé houby, osolíme a zakápneme citronovou šťávou

  4. Přírodní kuřecí plátky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s podušenými paprikami a novým bramborem. Zdobíme usekanou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!