Přírodní kuřecí plátky s paprikami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 lžíce máslo 2 lžičky hladká mouka 1 ks červená paprika citronová šťáva 2 ks zelená kapie 1 ks žlutá paprika 1 svazek jarní cibulka 4 plátky kuřecí řízek mleté chilli koření čerstvě mletý černý pepř černé sušené houby drůběží vývar
Postup Přírodní kuřecí plátky s paprikami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky očistíme, omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Ochutíme mletým pepřem a chilli kořením. Zakapeme olejem a necháme v uzavřené nádobě v chladu rozležet. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Zelenou naťovou část odložíme stranou na ozdobu. Houby namočíme, necháme nabobtnat a nakrájíme na malé kousky
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso z obou stran. Potom oheň ztlumíme a plátky necháme zcela propéci. Hotové vyjmeme a uchováme na teple
Do výpeku přidáme máslo, na kterém zpěníme cibulku. Vmícháme papriky, krátce orestujeme a zaprášíme moukou. Vše podlijeme vývarem a podusíme. Papriky mají být na skus křehké, ale ne syrové. Vmícháme černé houby, osolíme a zakápneme citronovou šťávou
Přírodní kuřecí plátky rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s podušenými paprikami a novým bramborem. Zdobíme usekanou natí jarní cibulky.