Přírodní plátky vepřové krkovice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 8 ks brambory cibule 4 lžíce olivový olej 4 lžíce plnotučná hořčice 3 - 4 lžičky provensálské koření 4 plátky vepřová krkovice pikantní chilli omáčka
Postup Přírodní plátky vepřové krkovice
Postup přípravy receptu
-
Silnější plátky vepřového masa opláchneme a osušíme
Porce z obou stran posypeme provensálskými bylinkami, potřeme plnotučnou hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti přidáme trochu chilli omáčky. Plátky masa položené na sebe v uzavřené nádobě necháme chvíli odležet
Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme trochu olivového oleje. Po zahřátí vložíme připravené plátky vepřové krkovice
Maso necháme krátce opékat. Jakmile se začne uprostřed plátků vylévat šťáva, maso otočíme, podle potřeby přidáme trochu oleje a přiklopíme poklicí
Necháme opékat doměkka, pokud bude třeba, podlijeme jen mírně vodou. Přírodní plátky vepřové krkovice nedusíme
Jako přílohu použijeme brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji plátky brambor osmažíme. Lze použít fritovací hrnec. Po usmažení bramborové plátky vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s trochou soli
Přírodní plátky vepřové krkovice podáváme se smaženými bramborovými dukátky. Maso posypeme nakrájenou cibulí.