Prosciutto rolky recept
Apetit ReceptyPostup Prosciutto rolky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejlepší je pro pokrm mozarrella nakládaná v bazalce. Pokud jsme nesehnali mozzarellu s bylinkami přímo, pomůžeme si po domácku.
Mozzarella se nejčastěji prodává v sáčcích s nakládacím lákem, aby vydržela čerstvá. Sáček tedy malinko nastřihneme, vodu nevyléváme a přisypeme do ní bazalku. Ucpeme díru v sáčku, promícháme a necháme pár hodin odležet. Pokud by se i tak bazalka nechytila, můžeme ji jemně přisypat při krájení morrazelly přímo na sýr.
Mozzarellu a sušená rajčata nakrájíme na kousky. Rozložíme si plátky prosciutta a skládáme na ně vždy po jednom kousku mozzarelly a sušeného rajčete. Můžeme přikapat trochu šťávy z rajčat, ve které jsou naloženy, ale opravdu mírně - šťáva bývá poměrně často dost chuťově výrazná. Sýr i sušené rajče zabalíme do rolky. Nakonec prošpikujeme párátkem.
Dnes se dají sehnat i pěkná ozdobná párátka, sama jsem použila párátka v čínském stylu z bambusu - mají zajímavě zamotané konce a vypadají velmi dobře.
Prosciutto rolky podáváme jako skvělý předkrm nebo chuťovku s pečivem podle chuti.