Pšeničné dalamánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l voda 30 g droždí 1 lžíce med 2 lžičky bylinková sůl 500 g mletá pšenice 250 g mletý oves na potření voda podle potřeby tuk na vymazání na ozdobu 4 lžíce sezamová semínka
Postup Pšeničné dalamánky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku vsypeme do mísy a do vyhloubeného důlku dáme rozdrobené droždí, med a 1/2 l vlahé vody. Kvásek v jamce rozmícháme s trochou mouky a necháme kynout. Přidáme sůl a těsto vypracujeme tak, aby se již nelepilo na stěnu mísy. Necháme kynout.
Na moučném poprašku rukou vyválíme z těsta váleček a nakrájíme 18 kousků stejné velikosti. Každý v dlani vykoulíme.
Dalamánky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je vodou a posypeme sezamovým semínkem. Když vykynou na dvojnásobek, upečeme je uprostřed trouby.
Pšeničné dalamánky podáváme jako přílohu a používáme jako jiné pečivo.