Pudinkové jahodové cukroví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g máslo 100 g cukr moučka 260 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva 2 balíčky jahodový pudinkový prášek na ozdobu hořká čokoláda podle potřeby máslo na vymazání
Postup Pudinkové jahodové cukroví recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, nakrájeného másla, cukru moučka, prášku do pečiva a jahodového pudinkového prášku vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v chladničce.
Odležené těsto rozdělíme na kousky a vmáčkneme do formiček vymazaných máslem tak, aby uprostřed těsta byla mírná prohlubeň. Těsto během pečení nabude.
Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Upečené jahodové cukroví necháme zchladnout a potom cukroví opatrně vyklopíme z formiček. Když cukroví zcela vychladne, cukroví namočíme zčásti do rozehřáté hořké čokolády a necháme zaschnout.
Pudinkové jahodové cukroví podáváme jako jemné sváteční cukroví.