Dvoubarevný koláč s jahodovým pudinkem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr cukr 0,5 hrnků olej 4 ks vejce 0,5 hrnků mléko 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 2 hrnky polohrubá mouka 4 lžíce kakaový prášek jahodová marmeláda 1 balíček jahodový pudinkový prášek
Postup Dvoubarevný koláč s jahodovým pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na recept odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml. Plech vyložíme papírem na pečení
Pudink uvaříme v mléce s cukrem na hustší kaši
Celá vejce vyšleháme s cukry do světlé pěny. Při šlehání přidáváme olej, mléko podle potřeby a mouku s práškem do pečiva
Polovinu z těsta uhladíme na plech a druhou polovinu promícháme s kakaem
Na světlé těsto lžičkou pokládáme vedle sebe pudinkovou kaši.Těsto s pudinkem zalijeme tmavým těstem a opatrně promícháme. Na těsto pokládáme opět lžičkou zbytek pudinku a pár lžiček jahodové marmelády
Dvoubarevný koláč s jahodovým pudinkem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 - 35 minut
Dvoubarevný koláč s jahodovým pudinkem podáváme pocukrovaný k čaji i kávě.