Dvoubarevný zmrzlinový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

šlehačka
1 balíček vanilkový cukr
50 g vlašské ořechy
1 hrst strouhaná čokoláda
8 - 12 ks jahoda
1 hrst sekané ořechy
100 g mražené jahody
50 g kvalitní čokoláda
1000 ml jahodová smetanová zmrzlina
1000 ml karamelová smetanová zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzliny necháme mírně povolit a mezitím si nasekáme ořechy a čokoládu. Dortovou formu (20 - 22cm) vypláchneme studenou vodou

  2. Jahodovou (vanilkovou) zmrzlinu a zmrazené jahody společně rozmixujeme a případně dosladíme vanilkovým cukrem. Zmrzlinu nalijeme do formy a uložíme do mrazničky. Povrch zmrzliny uhladíme

  3. Mixer (robot) opláchneme a osušíme. Karamelovou (oříškovou, čokoládovou, nugátovou) zmrzlinu promícháme spolu s ořechy a čokoládou, zmrzlinu nalijeme do formy na jahodovou zmrzlinu. Povrch dortu uhladíme

  4. Dvoubarevný zmrzlinový dort vložíme do mrazničky a necháme nejlépe do druhého dne zmrazit. Dort krájíme ostrým nožem na dílky, zdobíme šlehačkou i jahodou a sypeme strouhanou čokoládou nebo sekanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!