Vepřová krkovička na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce máslo 1 ks pórek 4 ks mrkev 1 ks zázvor 5 ks žampiony 1 špetka pepř 2 lžíce olivový olej 5 lístků čerstvá bazalka 1 špetka granulovaný česnek 1/2 svazku řapíkatý celer 2 kostky zeleninový bujón 2 ks červená cibule 6 plátků vepřová krkovice 1 snítka čerstvá pažitka 2 ks jarní cibulka s natí 5 lístků čerstvá meduňka
Postup Vepřová krkovička na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme a bylinky nasekáme. Cibuli smícháme s bazalkou, meduňkou a pažitkou
Krkovičky plátky nařízneme, osolíme, opepříme a jemně posypeme česnekem. Do plátku vetřeme cibuli s bylinkami. Takto připravené plátky necháme zapéct v troubě asi na 20 minut při 200 °C
Dále si připravíme čerstvé žampiony, pórek, jarní cibulku, kousek zázvoru, mrkev, řapíkatý celer. Všechno drobně nakrájíme a na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a lžíci másla, kdy postupně přidáváme zázvor, celer, mrkev, cibulku pórek. Vše osmahneme. Poté přidáme zeleninový vývar a žampiony. Lehce povaříme a zlehka zahustíme asi tak lžící mouky. Takto připravenou omáčku přelijeme upečené maso a necháme tak na deset minut zapéct při 230 °C
Vepřovou krkovičku na zelenině podáváme s hranolky, opečeným bramborem nebo s jinou vhodnou přílohou podle libosti každého.