Pudinkové řezy se smetanou a skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 5 lžic cukr 1 l mléko 3 balíčky pudinkový prášek těsto 1 dl olej 4 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 20 dkg hladká mouka 20 dkg cukr krupice nebo krystal na ozdobu ovoce 1 balíček šlehačka v prášku mletá prosátá skořice na potření 2 balíčky vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana
Postup Pudinkové řezy se smetanou a skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
Uvaříme pudink z litru mléka, cukru a 3 balíčků pudinkového prášku. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme těsto s krémem péct asi na 20 - 25 minut na 180 °C.
Na upečený a jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem moučník ještě potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí.
Pudinkové řezy se smetanou a skořicí je možné před podáváním ještě dozdobit ovocem. Já dávám čerstvé jahody a je to vynikající.