Pudinkový koláč s jablky a skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrneček cukr 0 hrnečků olej 3 ks vejce 2 hrnečky mouka 1 hrneček vlažné mléko 1 balíček kypřící prášek do pečiva krém 1 l mléko 1 kelímek bílý jogurt 4 lžičky třtinový cukr 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek náplň 3 ks jablko borůvky na ozdobu mletá skořice
Postup Pudinkový koláč s jablky a skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme pudink. Půllitr mléka dáme ohřívat a v druhém půllitru rozmícháme dva vanilkové pudinky. Mléko v hrnci přivedeme k varu a vmícháme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem. Až pudink zhoustne a projde varem, dáme ho odstát, aby zchladl.
Zatím ze surovin na těsto (mouka, prášek do pečiva, cukr, vlažné mléko, olej, vejce) umícháme řidší hmotu a vlijeme do formy. Do zchladlého pudinku přimícháme bílý jogurt a třtinový cukr a pudinkovou směs nalijeme na těsto. Na pudink poklademe nakrájená jablka a jakékoliv jiné ovoce podle chuti a na závěr posypeme mletou skořicí.
Koláč s jablky dáme péct přibližně na 50 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Pudinkový koláč s jablky a skořicí po zchladnutí nakrájíme a podáváme jako jiný moučník s kávou nebo čajem.